Azaz moszkauer (csak a férjem nem bírta megjegyezni a nevét nagyon sokáig). Egy általunk imádott édesség. Minden cukrászdában csekkolom, és pár éve rendszeresen (bár nem elég gyakran) itthon is elkészítem. Több receptet kipróbáltam már, így kikísérleteztem a tökéletes arányokat. Hosszasan kevergetve várni hogy szépen karamellizálódjon (és ne megégjen!) a kandírozott narancshéj a vajas-cukorban, hogy ne legyen túl vajas, de ne is legyen túl kemény, szépen elterüljön a tepsiben a grillázsos massza, de ne is folyjon teljesen szét, meg aztán ne égjen meg, de azért megszilárduljon. Szóval nem egyszerű mutatvány, meg kicsit türelemjáték-szerű, de megéri. Mert egy nagyon nagyon finom nassolni való. Fémdobozban sokáig eláll (bár ezt nem könnyű kikísérletezni, mert általában előbb elfogy). :)
Az elkészítése képekben:
Dió feldarabolva (kandírozott narancshéj belekeverve: az bolti, ahhoz már nem volt cérnám, hogy házilag csináljak, pedig úgy lenne az igazi)
Kezdődik a kevergetés
Alakul...
Kezd szép színe lenni
És már a tejszín is belekeverve
Sütőlapra halmozva
És kész, már csak csokizni kell
Ez meg már csak a maradék, a doboz alján :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése