Mivel a palacsintaszufléból megmaradt fél adag creme patissiere-t fel kellett használjam valamihez, kipróbáltam a már régen tervezett csokoládéfelfújtat. Ez amolyan teszt lett volna, mert már sok féle csokiszuflé recepttel próbálkoztam az elmúlt években, és már ki is fejlesztettem a saját tökéletes receptemet, (Gordon Ramsay receptje alapján egyébként).
Nekem ilyen az igazi... :) |
Szóval: mivel a tuti receptem már megvolt, nagy kíváncsisággal fordultam A könyvünk receptje felé, bár tartottam attól, hogy "azt" a minőséget nem fogja elérni (már a hozzávalókból is látszódik, hogy ez az a "felfújt" fajta lesz...). Ezzel nem akarom azt mondani, hogy nem finom, csak hát vannak szintek :)
Az elkészítése amúgy pofon egyszerű: az alapkrémet gőz fölött felmelegítjük, hozzákeverünk tetemes mennyiségű jó minőségű kakaóport és étcsokit, meg egy kis csokilikőrt. Majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A kivajazott és kicukrozott szuflétálkákba töltjük (ne felejtsük el az edények szélét belülről az ujjunk hegyével körbetörölni, hogy fel tudjanak emelkedni a szuflék), és negyed óra alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tapasztalatok, vélemények: az eredmény gyönyörű, de tényleg sok benne a levegő, így pár perc alatt összeesik, úgyhogy AZONNAL tálalni kell. Szerintem amúgy nem volt elég édes, sőt kifejezetten keserű lett a végeredmény, de ez persze ízlés kérdése. Egy kis édes tejszínhab, vagy vaníliafagyi viszont elengedhetetlen mellőle :)
A lényeg: én azért maradok a már jól bevált, általam igazinak tartott receptúránál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése