2011. január 24., hétfő

Ki? Mit? Miért? Hogyan?

Hogy Kik? Zsu és Martina - mindketten anyukák és 1-1 jó munkásembert, azaz férjet hazaváró feleségek, akiknek már volt a kezükben fakanál, de azért nem mondanánk őket profi szakácsnak... vagyis inkább csak a magam nevében beszélhetek. (M.)

Mégis Mit? Egy úgynevezett gasztrokihívást. Alapfeltétel: működő konyha és egy szakácskönyv. Eleinte úgy volt, hogy a Villámkonyha című szakácskönyv Jenni Fleetwoodtól. Aztán váltottunk, lett az Egy falat Franciaország mert az sokkal jobb :) De a részletekről majd később... 
Na és persze az alapanyagok és a lelkesedés! Cél, hogy mindketten amolyan versenyféleképpen végigfőzzük az egészet, azaz mind a 200 receptet.

Na de Miért? Mert olyan jóleső érzés, mikor a hazatérő férj arca felragyog, mikor beleszimatol az otthoni vacsi-illatfelhőkbe, és még jobb, amikor minden elfogy, mert annyira finom, hogy még jó pár utolsó utáni falat csúszik le mindenki torkán.  - Ja és hogy én kicsit alaposabban és jobban megtanuljak főzni. :) M.

De Hogyan? Csak lazán! ;) Semmi kötött határidő, semmi kiélezett versenyhelyzet! Mindketten a magunk kénye-kedve szerint egyedül a szakácskönyvhez igazodva főzzünk, és amit készítettünk, lefotózzuk, feltesszük ide a blogba és amikor a másik is elkészítette ugyanezt az ételt, akkor összehasonlításként megnézhetjük azt is. Mivel a kölcsönös kóstolás csak ritkán jöhet majd szóba, az ételeket fotók alapján megítélni mindenféle ízélmény nélkül  pedig egész nehézkes, ezért csak a blogban kommentelés marad! :P

Let's have some food and fun! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése