2011. április 12., kedd

Egy újabb pite - Lotaringiai quiche

Újra pitekészítésre szántam magam, így elkészült a soron következő quiche, ezúttal Lotaringiából. A pite elkészítésével ezúttal nem volt gond, nem sült túl, nem lett kisebb, mint a tál. Ennek ellenére azért jó leszek, ha veszek egy alacsonyabb falú pitéstálat Az Ikeában láttam is, de még jobbat találtam!!! Nem tudom Zsu látta-e már, de a Tante Fanny honlapján rendelhető kivehető aljú piteforma! 

Lehet, hogy ilyenre kéne áldoznom, de az az igazság, hogy nem jöttek be annyira ezek a piték, hogy annyira ragaszkodjak ehhez. Na mindegy, majd meglátjuk. A lényeg a lényeg, hogy most elkészült a pite, beletettem a felaprózott szalonnát, erre ráöntjük a felvert tojásokkal elkevert tejszínt, fűszerezzük. Fontos, hogy ne maradjon ki belőle a szerecsendió! Enélkül szerintem fele olyan finom sem lesz. Ez megy be a sütőbe, kb. 30 percre, amíg meg nem szilárdul a töltelék. Én valószínűleg nem fűszereztem eléggé, de nálunk nem aratott elég sikert. Úgy látszik mostanában ilyen bejegyzések születnek nálam, de remélem hamarosan vége szakad a rossz sorozatnak. 

És ha már a Tante Fanny tésztákat felhoztam, nagyon szeretem őket, mert mindig nagyon frissek, könnyen elkészíthetőek és mindig ízlenek.  Lehet, hogy egyszer ha majd nagyon sietek, ilyennel készítem a quiche-t is! ;)
(ez volt itt a reklám helye) 


3 megjegyzés:

  1. Na ez a forma király! Ilyenre gondoltam, de ezt még nem láttam. Lehet, hogy rendelek is egyet :)

    VálaszTörlés
  2. Jaja! És van több ilyen kivehető forma is! Pl négyszögletes, meg ilyen kis kosárka, ami a könyv címlapján is van!! Úúúúgy örültem, mikor találtam, mert a boltokban, ahol megkérdeztem, mindenhol azt mondták, hogy csak külföldön lehet ilyet kapni, senki sem találkozott vele még itthon.

    VálaszTörlés
  3. Ja, én se találtam még. De majd most beruházunk :)

    VálaszTörlés