2011. április 1., péntek

Egy kis quiche Lotaringiából

A férjem kezdi unni ezeket a lepényeket, de hát ha egyszer elhatározzuk, hogy végigfőzzük az egész könyvet, akkor kénytelen lesz mindent megkóstolni :) de ő nem egy lepény-rajongó, ezt eddig is tudtam. A Tarte Flambée ennek ellenére nagyon bejött neki, de mondjuk az kenyértésztából készül, a hagyományos omlós lepénytésztáért pedig sosem rajongott. Nos, a quiche-ek márpedig abból készülnek. A tetemes adag szalonna kocka azért segített a dolgon :) nekem kifejezetten ízlett: a tojásos, tejszínes szalonnás töltelék ízvilága olyan volt, mintha egy jól felturbózott rántottát ettem volna tésztaágyon. 

Az elkészítés a kéksajtos quiche-hez hasonlóan: a tészta kinyújtása után először vaksütés nehezékkel, majd készre sütés a töltelékkel együtt: először a pirított szalonnakockák, majd a tejszínes-tojásos keverék. Sózni a szalonna miatt minimálisan kell, de egy kis frissen reszelt szerecsendiót és borsot nem érdemes kispórolni belőle.
 



Nem lesz a családi kedvencünk, de azért érdemes volt kipróbálni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése