2011. február 6., vasárnap

Maszkabigyó

Azaz moszkauer (csak a férjem nem bírta megjegyezni a nevét nagyon sokáig). Egy általunk imádott édesség.  Minden cukrászdában csekkolom, és pár éve rendszeresen (bár nem elég gyakran) itthon is elkészítem. Több receptet kipróbáltam már, így kikísérleteztem a tökéletes arányokat. Hosszasan kevergetve várni hogy szépen karamellizálódjon (és ne megégjen!)  a kandírozott narancshéj a vajas-cukorban, hogy ne legyen túl vajas, de ne is legyen túl kemény, szépen elterüljön a tepsiben a grillázsos massza, de ne is folyjon teljesen szét, meg aztán ne égjen meg, de azért megszilárduljon. Szóval nem egyszerű mutatvány, meg kicsit türelemjáték-szerű, de megéri. Mert egy nagyon nagyon finom nassolni való. Fémdobozban sokáig eláll (bár ezt nem könnyű kikísérletezni, mert általában előbb elfogy). :)

Az elkészítése képekben:

Dió feldarabolva (kandírozott narancshéj belekeverve: az bolti, ahhoz már nem volt cérnám, hogy házilag csináljak, pedig úgy lenne az igazi)



Kezdődik a kevergetés




Alakul...




Kezd szép színe lenni




És már a tejszín is belekeverve




Sütőlapra halmozva



És kész, már csak csokizni kell


Ez meg már csak a maradék, a doboz alján :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése