2011. június 21., kedd

L'ecsó

Még a barátkozós időszakban Férjúrral megnéztük a L'ecsó című filmet. Már anno eldöntöttem, hogy egyszer elkészítem a ratatouille-t. Nálunk otthon a lecsóba csak paprika, paradicsom, hagyma kerül, de anyósom padlizsánnal és cukkinivel készíti, így ez volt az összehasonlítási alap. 

A paradicsomokat a szokásos módon szabadítjuk meg a héjától, majd felkockázzuk. A serpenyőben üvegesre pároljuk a hagymát, mehet bele a paprika, újabb pár perces párolás, aztán kivesszük a serpenyőből. A padlizsánt kissé barnára pirítjuk, majd ezt is kivesszük és jön a cukkini. Mikor ezt is megpároltuk, mehet vissza az edénybe az összes zöldség. Hozzáöntjük a paradicsompürét, 2 percig főzzük, aztán megy bele a paradicsom, cukor, babérlevél, kakukkfű, bazsalikom. Összekeverés után 15 percig pároljuk. Közvetlenül a tálalás előtt összetörjük a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet, majd miután elkevertük őket, a zöldségraguhoz adjuk és még frissen, melegen fogyasztjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése