2011. június 14., kedd

Tricolor vacsora

Egy könnyed nyári vacsoraként elkészült a zöldséges tian. A 3 színt a cukkini, a paradicsom és a sajt alkotja, ezen kívül pedig még egy kis fokhagymára, lilahagymára, olívaolajra, fehérborra és fűszerekre lesz szükségünk. Amilyen egyszerű, olyan finom!

Zöld: A ferdén felszeletelt cukkinidarabokat a fokhagyma felével az olaj felén percek alatt puhára párolom, majd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezem. Mikor ez kész, szépen elrendezem az előzőleg kikent hőálló tálban. 
Piros: A paradicsomokat a már ismert technikával megfosztom a héjuktól, majd felkockázom őket, mialatt a maradék olajon párolódik a hagyma. Ez után a fokhagymát a paradicsomkockákkal együtt a hagymához adom, felöntöm a fehérborral, megszórom a friss, aprított petrezselyemmel és kb 10 perc alatt kevergetés mellett összefőzöm, úgy hogy a lé nagyjából elpárologjon. 
Fehér: A sajtot lereszeljük és a cukkinire szórjuk. 
Erre jön a piros, majd az egész tetejére pár kakukkfű ágacska, mindez be a sütőbe kb 20 percre és máris kész az ínycsiklandó zöldséges nyári vacsi. A húsimádók grillezhetnek mellé valamit, de nekünk így is nagyon bevált!  :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése