2011. október 5., szerda

Az úri sárgarépa

Amikor megláttam ennek a receptnek a címét: Vichy sárgarépa, akkor először valami narancssárga kozmetikum jutott eszembe, majd a nagymamám, akinek a lánykori neve Visi. 
Aztán elkezdtem a répára koncentrálni :)
Ezt az ételt (de nevezzük inkább köretnek) egy könnyed elegancia jellemzi, (mint általában a francia ételeket egyébként), és persze egy puccos név dukál hozzá (őszintén szólva fogalmam sincs mit takar a "Vichy" a nevében...). A lényeg, hogy az amúgy elég egyszerű sárgarépát fantasztikusan feldobja a "visizés" :)

Az előkészítés pár percet vesz igénybe: megpucoljuk és vékonyra szeleteljük a répát, egy serpenyőbe dobjuk, felöntjük vízzel, megszórjuk egy kis sóval és cukorral és rakunk bele egy kis vajat. Ennyi. Ezután addig pároljuk a vajas picit édes és sós vízben, míg a leve el nem fő (nekem kb. negyed óra volt). És a végeredmény, édes, ízes, fényes pont tökéletes "al dente" állagú répakarikák. A tálalás előtt friss petrezselyemmel jól megszórjuk. Mi éppen csirkecombot sütöttünk hozzá, de marhahúshoz is nagyon el tudom képzelni. Szuper egészséges és gyönyörűűűűű köret! Csak ajánlani tudom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése