2011. október 11., kedd

Palacsintaszuflé

Na hát ez egy szuper dolog!!! Még szuflé forma sem kell hozzá! :)
A szuflékat amúgy is imádom, de ez az ötlet nagyon nagyon szuper! Tök egyszerű, mégis mutatós édességet lehet varázsolni pár perc alatt, mert két lépés megint csak előre elkészíthető. 

Sütni kell pár palacsintát (ezt is lehet akár előre, nem mintha nagyon sok időt venne igénybe), és kell csinálni egy adag creme patissiere-t, amiről már jó párszor írtunk, tudjátok az a finom vaníliás krém. 
A creme patissiere-t vízgőz felett felmelegítjük, majd ízesítjük egy kis reszelt narancshéjjal, narancslével meg  némi szesszel (a recept Grand Manier-t ír, de nekem most konyak volt itthon). Hát ez valami olyan illatot és aromát ad neki, hogy már itt tudtam, hogy ez szuper lesz!

A tojásfehérjét egy kis cukorral fényes kemény habbá verjük, majd óvatosan a vaníliás krémhez forgatjuk. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és óvatosan félbe hajtjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

A krém kicsit megszilárdul benne, a tészta kívülről enyhén ropogósra sül és az egész nagyon nagyon finom!!!! Nem szaporítom a szót, csak ajánlom, hogy ezt próbáljátok ki!!!


Ja még annyi, hogy legközelebb vagy kisebb palacsintákat fogok sütni (ahhoz mondjuk kéne egy kis palacsintasütő), vagy felezgetem őket, és akkor nem félkör, hanem háromszög alakú kis batyuk lesznek, mert akkor több ráfér a sütőlapra és egy vendégség alkalmával az praktikusabb is, meg könnyebben kezelhető is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése