2011. október 31., hétfő

Fokhagymás garnéla

Idén Spanyolországban nyaraltunk, a Costa del Sol-on nem lehet úgy eltölteni egy hetet, hogy ne egyen az ember halakat és tenger gyümölcseit, még a magamfajta nem túl nagy halimádóknak is ez ott a sorsa. Sőt, egyre inkább kezdem megkedvelni az efféle finomságokat. Még mindig alapfeltételem, hogy ne legyen halszaga, ne legyen szálkás se és halízre sincs nagy szükség :)

Nos, az alábbi recept minden igényemet kielégítette. Mióta hazajöttünk a fent említett spanyol nyaralásról szemeztem már ezzel a recepttel. szuper vendégváró előétel, bár friss salátával és bagettel egy könnyű vacsorának is megteszi. A METRO-ban meg szuper friss előfőzött garnélát lehet venni, és egyáltalán nem is drága (a Spanyolországban szerelmemmé vált kardhal azért a 7000 Ft-os kilónkénti árral még kicsit várat magára). 

Az elkészítés pofon egyszerű (tudom, hogy állandóan ezt írom, de tényleg tele van ez a szakácskönyv egyszerű receptekkel). 

A rákokat megpucoljuk, vagyis levágjuk a fejüket, amin a nagy fekete szemük éktelenkedik... azt mondjuk én nem sajnálom, hogy nem pislognak rám a tányérból..., majd megszabadítjuk a vékony kis páncéljuktól, de a farkukat rajta hagyjuk. előmelegítjük a sütőt, közben a kis cserépedényeket szétosztjuk a vajat, olívaolajat zúzott fokhagymát és apróra vágott kis piros chilipaprikát. Az edényeket a forró sütőbe tesszük pár percre míg összeolvad bennük a vaj és az olaj, majd beletesszük a garnélákat és 7 perc alatt rózsaszínre sütjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk, friss ropogós bagettel. Jajj de nagyon finom!!!! (Tunkolni kötelező!)

Mindenkinek ajánlom, aki nem nagy halféle-evő, annak is. Rá lehet szokni! Azt hiszem mi is megtömjük a mélyhűtőt garnélával... A D-vitamin és Omega-3 tartalmáról nem is beszélve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése